Confidenţialitate

Grefierii îi cer ministrului Justiției să ia măsuri urgente. Sute de magistrați cu COVID-19 | AUDIO

Grefierii îl atacă dur pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, după ce în nenumărate instanțe de judecată, dar și la Parchetul General au apărut focare de SARS-CoV-2, iar sute de magistrați și personal auxiliar s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare, Cătălin Trăistaru, îl acuză pe ministrul Justiției că, până marți, nici măcar nu a cerut o centralizare a cazurilor și-i transmite că dacă nu ia măsuri, mai bine își dă demisia:

„Nu a avut loc o implicare reală și o sesizare, noi asta am solicitat. (…) Poate că Guvernul ar trebui să ia în calcul ca măsura de acordare a 75% din salariu pentru personalul din sistemul bugetar, în cazul în care unul dintre părinți este nevoit să stea acasă, să se aplice și sistemului judiciar. Mai mult decât atât, utilizarea telemuncii, atât de vehiculată de ministrul Justiției, nu poate să aibă loc în justiție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul grefierilor spune că unele instanțe sunt atât de afectate de îmbolnăvirile de COVID-19 încă au decis să-și restrângă activitatea:

„S-a suspendat activitatea, din câte cunoaștem noi, și se judecă doar cauzele urgente, la Buftea și avem instanțele din Cluj, care și-au suspendat raportul cu publicul. La Sibiu, situația este mult mai gravă decât se prezintă în presă, avem informații că răspândirea virusului a avut loc chiar din cauza unor probleme de management, la fel cum a fost și la Bacău.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM l-a contactat pe ministrul Justiției, însă Cătălin Predoiu nu a dorit să comenteze acuzațiile sindicatelor din Magistratură.

Miercuri, demnitarul ar fi urmat să discute cu membrii CSM despre problemele generate de pandemie.