Confidenţialitate

Gaze lacrimogene pentru oamenii din Piața Victoriei, la Mitingul Diasporei din 10 august – GALERIE FOTO

452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Gazele lacrimogene cauzează incapacitate temporară prin iritarea ochilor și a sistemului respirator.

Înainte de miezul nopții, protestul a degenerat și mai mult. Două incendii au fost provocate, în apropiere de Piaţa Victoriei, de grupuri de persoane încă neidentificate, pentru stingerea unuia dintre ele intervenind jandarmii cu un tun cu apă.

Mai multe persoane au incendiat nişte coşuri de gunoi, apoi flăcările s-a extins la câţiva copaci de pe bulevardul Nicolae Titulescu.

Incendiatorii au înteţit ulterior focul cu câţiva arbuşti ornamentali.

Pe tot parcursul Mitingului Diaporei de vineri, 10 august, fotograful Octav Drăgan a surprins în imagini și momentele tensionate dintre cei prezenți în Piața Victoriei și forțele de ordine: