Confidenţialitate

Garda de Mediu a amendat cu 60.000 service-ul auto de unde 500 de litri de produse petroliere au ajuns în râul Argeș

Noi detalii în cazul poluării pe râul Argeș. Garda de Mediu a dat o amendă în acest caz în valoarea de 60.000 de lei după controlul de la service-ul auto din Pitești. De acolo aproape 500 de litri de produse petroliere au ajuns în râul Argeș.

Garda de Mediu susține că, marți, administratorul unei societăţi de întreţinere şi reparaţii auto de pe raza localităţii Piteşti, a deversat cu ştiinţă deşeuri lichide periculoase cu conţinut de produs petrolier, o cantitate de aproximativ 500 de litri într-o vale a localităţii, astfel, deșeurile au ajuns în râul Argeş.

În urma verificărilor de la societatea respectivă au fost identificate şi alte neconformităţi cu privire la legislaţia din domeniul protecţiei mediului, fiind aplicată o sancţiune în valoare de 60.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor.

A fost făcută și o sesizare penală pentru cercetarea acţiunii de evacuare cu ştiinţă de deşeuri periculoase în apele de suprafaţă.

Foto: Shutterstock

Citește și: CJ Constanța a pierdut un proiect de extindere a Delfinariului, de aproape 18 milioane de lei, pentru nerespectarea termenului de finalizare a investiției | AUDIO