Confidenţialitate

Galați: Preot condamnat la 4 ani de închisoare pentru un accident rutier soldat cu 3 morți și 7 răniți | AUDIO

Un preot din Galați a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce, acum 4 ani, a provocat un accident rutier extrem de grav, în urma căruia 3 oameni au murit, iar alți 7 au fost grav răniți. Clericul are de plătit sute de mii de euro daune morale și materiale. 

Judecătoria Galați l-a găsit vinovat pe preotul Florin Șerbu, paroh la una dintre bisericile din Independența, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru care a aplicat pedeapsa rezultantă de 4 ani și 8 luni de închisoare în regim privativ de libertate.

În plus, preotul și societatea de asigurări la care avea polița de răspundere civilă auto au fost obligați la plata unor daune materiale și morale de circa 450.000 euro către victime și urmașii celor decedați.

Pe 9 aprilie 2018, de Paști, preotul Florin Șerbu a depășit o coloană de mașini, peste linia continuă, pe DN 25, și s-a ciocnit pe contrasens, cu două autoturisme care circulau regulamentar.

În urma impactului extrem de violent, două persoane din autoturismul condus de preot, chiar socrii acestuia, au murit, la fel și un instructor auto, care se afla în autovehiculul izbit în plin.

Alte șapte persoane au suferit leziuni severe. A fost cel mai grav accident rutier produs în 2018, în județul Galați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sentința primită de preot nu este definitivă.

Autor: Emanuela Turcu