Confidenţialitate

Galați: Prefectura a anulat defilarea și a marcat Ziua Națională a României în cimitir | AUDIO

Anul acesta, gălățenii au văzut parada militară de 1 Decembrie doar la televizor. Prefectura Galați a anulat defilarea și a marcat Ziua Națională a României în cimitir. 

Vestea că nu vor avea paradă militară anul acesta, de 1 Decembrie, i-a nemulțumit profund pe gălățeni. Pe rețelele de socializare, oamenii își exprimă dezaprobarea sau își varsă mânia pe autorități pentru că i-au privat de unul dintre cele mai așteptate momente din an, defilarea forțelor armate de Ziua Națională.

Neconvingător, Prefectura Galați, cea care, prin lege, organizează manifestările de 1 Decembrie, a precizat că parada militară nu se putea organiza astfel încât să se respecte măsurile sanitare, în special cele de distanțare fizică.

Asta deși, în toate orașele din țară, s-au găsit soluții, iar Galațiul are bulevarde largi, unde se putea face parada militară în condiții de siguranță.

În tot aceste timp, mii de gălățeni se înghesuie zilele acestea la moaște și la târgurile organizate cu ocazia Serbărilor Galațiului, care sunt marcate, în fiecare an, de Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al orașului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Emanuela Turcu

Citește și: Familia de belgieni care a ales să trăiască românește. Au dat viața din Bruxelles pentru cea de la sat și spun că nu regretă | AUDIO