Confidenţialitate

Galați: Poliția Animalelor caută un șofer care a călcat un câine cu mașina. A fost deschis dosar penal | AUDIO

Poliția Animalelor din Galați caută un șofer care a călcat cu mașina un câine. Polițiștii s-au autosesizat după ce imagini cu animalul maltratat au apărut pe rețelele sociale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În imaginile surprinse de o cameră video stradală se vede cum șoferul trece și cu roțile din față, și cu cele din spatele autoturismului peste câinele care stătea culcat pe partea carosabilă.

După ce a fost călcat de mașină, animalul este vizibil rănit și, deși încearcă să se ridice, nu reușește. Tot pe imagini se vede cum șoferul își continuă deplasarea.

Acum, șoferul este căutat de Poliția Animalelor, care s-a autosesizat în caz, după ce imaginile au fost publicate în mediul online.

Polițiștii încearcă să îl identifice pe șoferul care a rănit câinele și l-a lăsat fără ajutor. A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor, pedepsită de lege cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Brașov: Stăpânii de câini și pisici vor fi vizitați de Protecția Animalelor în cadrul unei campanii de informare despre sterilizare, microcipare și abandon | AUDIO