Confidenţialitate

Argeş: Protecţia Animalelor a salvat 19 câini, rămaşi fără hrană şi apă. Proprietarul acestora murise la spital

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Argeş anunță că au intervenit pentru salvarea a 19 câini, unii dintre ei fiind pui, rămaşi fără hrană şi fără apă, timp de mai multe zile, într-o gospodărie din localitatea Rociu.

Din primele verificări, proprietarul acestora murise la spital.

Animalele au fost preluate în grijă de o asociaţie.

“Din păcate, în urma verificărilor s-a stabilit că persoana care deţinea animalele la domiciliu ar fi decedat la o unitate medicală din Bucureşti. Având în vedere că animalele se aflau într-o stare de pericol, fiind lipsite de hrană, îngrijire şi adăpost, animalele au fost capturate, ridicate şi transportate de către reprezentanţii Asociaţiei Aulim la sediul acestora”, potrivit unui comunicat.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Argeş recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, de starea de sănătate, precum şi de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile faţă de alte persoane. Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere, abandonarea, dar şi deţinerea unor câini din rase periculoase ori cu comportament agresiv, fără îndeplinirea condiţiilor legale, neprevenirea atacului canin, precum şi lăsarea fără hrană şi adăpost, sunt sancţionate de normele legale în vigoare.