Confidenţialitate

Brașov: Stăpânii de câini și pisici vor fi vizitați de Protecția Animalelor în cadrul unei campanii de informare despre sterilizare, microcipare și abandon | AUDIO

Stăpânii de câini și pisici din Brașov vor primi în aceste zile vizita polițistilor care le vor explica ce obligații legale au pentru a stopa înmulțirea necontrolată a acestor animale. Acțiunea face parte dintr-o campanie de informarea realizată în parteneriat cu 3 asociații non-profit.

Brașovenii care au animale de companie vor primi vizita polițiștilor de la Protecția Animalelor. Aceștia le vor explica stăpânilor de câini de rasă comună că sunt obligati de lege să își sterilizeze și să își microcipeze animalele, pentru a controla înmulțirea câinilor fără stăpân.

Amenzi de la 5000 la 10.000 de lei pentru stăpânii care nu-și sterilizează și nu-și mirocipează animalele de companie

Stăpânii care nu își sterilizează și nu își microcipează animalele de companie sunt sancționați cu amenzi de la 5000 la 10.000 de lei. Campania de informare se adresează și stăpânilor de pisici și deținătorilor de alte animale de companie.

Abandonul se sancționează cu o amendă cuprinsă între 3000 și 12.000 de lei

Aceștia trebuie să știe că și abandonarea unui animal care depinde de îngrijirea omului este contravenție și poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 3000 și 12000 de lei. Actele de cruzime față de animale se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani. Acțiunea se desfășoară la Brașov până în 7 iunie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pedepse înăsprite pentru actele de cruzime față de animale

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.