GALAȚI: Investiții de 6 milioane de euro la Combinatul Siderurgic

Combinatul Siderurgic din Galați are o nouă linie de zincare a tablei, investiție care se ridică la 6 milioane de euro.

“Acest pachet investițional ne permite să ne adaptăm la noile cerințe ale clienților noștri în privința calității (suprafață, planeitate, aspect), asigură o mai bună fiabilitate a Liniei de Zincare, operațiuni mai sigure din punctul de vedere al securității muncii precum și un volum de producție crescut. De asemenea, cu aceste modernizări, Linia de Zincare este acum capabilă să livreze produse excelente pentru noua Linie de Acoperire Organică”. ”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați.

Investiţia, care se ridică la şase milioane de euro, a constat într-un pachet de modernizări tehnice derulate în toate sectoarele Liniei de zincare, urmat de corecţii tehnice, implementate de către specialişti de mentenanţă, se mai spune în comunicat.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a produs anul trecut circa două milioane de tone de fontă, din care aproximativ 65% a mers către export.

În momentul de faţă, combinatul de la Galaţi are circa 6.000 de angajaţi proprii, iar restul, din totalul de aproximativ 8.000, aparţin unor firme contractoare de pe plaforma siderurgică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS