Confidenţialitate

Noi detalii în cazul fetiței de 9 ani de la Galați, despre care anchetatorii cred că a fost ucisă în bătaie de mama sa: Femeia a fost reținută și va fi supusă unei expertize psihiatrice | AUDIO

Apar informații noi în cazul fetiței de 9 ani din Galați, despre care anchetatorii cred că a fost ucisă în bătaie chiar de mama ei. Aceștia sunt de părere că micuța era bătută sistematic și supusă la alte rele tratamente, de mai multă vreme, după rănile de pe corp. Există suspiciuni și cu privire la posibile probleme psihice grave ale mamei suspectate de omor. Brutalitatea cu care a fost maltratată fetița i-a șocat și pe anchetatori. Între timp, femeia a fost reținută.

UPDATE 09:20. Mama fetiței care a murit a fost reținută.

Femeia a fost reținută miercuri pentru omor calificat.

Vă avertizăm: detaliile care urmează vă pot afecta emoțional!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știre inițială

La numai 9 ani, Alexandra a avut parte de un sfârșit cumplit. S-a stins în brațele salvatorilor de la SMURD, care au luptat cu disperare să o țină în viață.

Pe trupul firav al fetiței erau numeroase răni înfiorătoare, semn că a fost maltratată și supusă la chinuri groaznice. Polițiștii de la Investigații Criminale, cu sute de cazuri la activ, s-au declarat șocați de felul în care arăta trupul neînsuflețit al micuței, plin de vânătăi severe și arsuri profunde.

Anchetatorii cred că fetița era bătută sistematic de mai multă vreme

Ovidiu Zaharia, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați: „Leziunile provin de la diverse date sau datează din diverse momente anterioare. Nu se poate stabili. O să stabilească medicul legist de când datează fiecare”.

Mama fetiței va fi supusă unei expertize psihiatrice

Procurorul Ovidiu Zaharia: „Având în vedere că este suspiciunea cu privire la existența unor probleme psihice ale prezumtivei autoare probabil că se va dispune și emiterea unei expertize”.

Direcția pentru Protecția Copilului Galați le-a preluat pe cele două surori mai mici ale fetiței ucise

Între timp, Direcția pentru Protecția Copilului Galați le-a preluat pe cele două surori mai mici ale fetiței ucise. Există suspiciuni că micuțele de 5 și 6 ani au fost martore la chinurile la care era supusă sora lor, dar și că ar fi fost maltratate și ele. Medicii legiști vor stabili și în cazul lor dacă au fost victime ale violenței.

119, numărul unic național pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare și exploatare a copilului

Pentru a sesiza cazurile de abuz, neglijare și exploatare a copilului sau dacă sunteți martorul unei agresiuni împotriva unui minor, puteți apela gratuit numărul unic național 119.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Galați: O fetiță de 9 ani ar fi fost omorâtă în bătaie de mama ei. A fost deschis un dosar penal pentru omor calificat | AUDIO