Confidenţialitate

Galați: O fetiță de 9 ani ar fi fost omorâtă în bătaie de mama ei. A fost deschis un dosar penal pentru omor calificat | AUDIO

Caz revoltător la Galați. O fetiță de doar 9 ani ani a fost omorată în bătaie, iar principala suspectă e chiar mama ei. Cazul i-a șocat și pe anchetatori. Direcția pentru Protecția Copilului le-a luat în custodie pe celelalte două surori ale copilei ucise. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Micuța Alexandra a fost găsită de salvatorii de la SMURD în comă și, în pofida eforturilor făcute de a o resuscita, s-a stins. Atât membrii echipajului SMURD, cât și polițiștii și procurorul ajunși la fața locului s-au declarat șocați de felul în care arăta micuța maltrată, rănile de pe tot corpul și multiple arsuri fiind înfiorătoare. Medicii legiști urmează să stabilească în urma necropsiei cum a murit biata copilă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a deschis un dosar penal pentru omor calificat. Cercetările sunt făcute de polițiștii de Investigații Criminale, care au preluat-o în custodie pe mama fetiței ucise, ca principală suspectă. Direcția pentru Protecția Copilului din Galați le-a preluat pe cele două surori ale fetiței ucise. Minorele vor fi evaluate medical pentru a se stabili dacă nu au fost și ele victime ale violenței. Vor fi, de asemenea, evaluate și consiliate psihologic.

Până la lămurirea întregii situații, cele două surori ale fetiței ucise rămân sub protecția autorităților statului.

Linie telefonică gratuită pentru raportatea și prevenirea cazurilor de violență împotriva copilului: 119

Guvernul a lansat în 5 ianuarie, 2022, numărul unic național 119, destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului.

„Numărul 119 este destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare copilului și este parte integrantă din Programul Național de Suport al Guvernului pentru copiii, în contextul pandemiei de Covid 19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, adoptat prin OUG. Nr. 105/2021.

La acest număr pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore.

Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol”, se arată pe site-ul Guvernului României.

Linie telefonică gratuită pentru ajutor specializat: 0800 500 333

Pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau discriminare multiplă ai la dispoziție linia telefonică gratuită pentru ajutor specializat 0800 500 333.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Șoferul unui microbuz școlar dintr-o comună suceveană, prins băut la volan. Bărbatul are acum dosar penal și urmează să fie concediat | AUDIO