Confidenţialitate

Frecvența gustului: Cum se păstrează corect carnea de porc și cum trebuie să fie șoriciul perfect | VIDEO

Mihaela Bilic, realizatoarea emisiunii Frecvența Gustului și Marius Verde, fondator Zimbria, au discutat la Europa FM despre carnea de porc, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cât consumăm, cum se păstrează carnea și care este secretul unui șorici perfect? Citiți în următoarele rânduri.

De multe ori evitată din cauza grăsimii, carnea de porc ar trebui apreciată mai mult tocmai din acest considerent, spune Marius Verde:

„Noi la porc mâncăm aproximativ totul și nu numai noi, și în alte țări. Aș recomanda și doamnelor și domnilor și copiilor să nu fugă atât de mult, să mănânce un pic de grăsime acolo, nu este așa de grav. Eu o văd ca o fobie, asta are grăsime, asta n-are. Grăsimea este un semn că animalul ăla a fost sănătos, dacă a fost hrănit corespunzător că nu e animal suferit pentru că grăsimea dă fertilitate la doamne. Bineînțeles că totul cu măsură.”

Și dr. Mihaela Bilic spune că o carne cu grăsime este mult mai bună:

„O carne slabă care nu are grăsime este tare, proteinele prin gătit se coagulează, se întăresc. Ori, o carne împănată, să nu uităm cât de mult se plătește pentru o bucățică de vită din aceea împănată tocmai pentru că fibrele de carne au fost împănate cu grăsime și abia atunci e frăgezimea care trebuie.  (…) Trăim într-o perioadă ciudată, avem foarte multă mâncare și atunci oamenii încep să fie mofturoși, să fie sclifosiți și atunci considerăm: va de mine, dacă e gras nu e sănătos, confundăm lucrurile. (…) Diferența o face cantitatea, nimeni s-a spus să mănânci 3 kg, dacă ai mâncat o porție de 150 g e important să fie cu gust.”

Și dacă tot s-a discutat despre carnea de porc, nu putea fi trecut cu vederea nici șoriciul. Care este cel autentic? Marius Verde, fondator Zimbria, explică:

„Un șorici de calitate costă mulți bani, undeva peste suta de lei nu mai găsești, tot ce este sub nu mai e, (…) e prelucrat, e un alt produs, oamenii fac ceva pentru că există cerință. Singura modalitate pentru a mânca un șorici așa cum trebuie e să fie porcul pârlit. Că o fi porcul de la țară, de la o fermă, pârlit să fie.”

Urmăriți în continuarea emisiunea integrală:

Foto: Shutterstock

Citește și: Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic: Cât de sănătos este postul? Sfaturi și greșeli frecvente