Confidenţialitate

Franța: Criza turiștilor captivi în masivul Mont-Blanc a luat sfârșit. Telefericul a fost pus în funcțiune

Criza turiștilor captivi în masivul Mont-Blanc din Franța a luat sfârșit:  telefericul blocat, în care și-au petrecut noaptea peste 30 de persoane,  a fost repus în funcțiune.

Anterior, 65 de persoane au fost salvate cu elicopterul, în condiții dificile, înainte ca noaptea și condițiile meteorologice să întrerupă operațiunea.

Telefericul s-a blocat joi după-amiază din cauza încrucișării unor cabluri. Înăuntru erau 110 persoane.

O amplă operaţiune de salvare a început joi seara, în Alpii francezi, unde peste 100 de persoane au rămas blocate în telecabine după ce cablurile instalaţiei de pe Mont Blanc s-au defectat.

În zonă au fost trimise elicoptere pentru a-i prelua pe turiştii captivi în teleferic, la o altitudine de 3.800 de metri.

După miezul nopții, 45 de persoane, printre care un copil de 10 ani, se aflau încă blocate pe munte.

Prefectul de Haute-Savoie anunța că zeci de persoane își petrec noaptea în telecabine  – printre ele și un copil de 10 ani.

La operațiunile de salvare au participat trei elicoptere din partea autorităților elvețiene, franceze și italiene.

Vineri dimineață, telefericul blocat a fost repus în funcțiune.  Astfel, au fost salvați și ultimele 33 de persoane rămase blocate.

O femeie a povestit pentru presa franceză că a fost o situație tensionată și nu i-a fost ușor să petreacă atâtea ore, în frig, într-un spațiu atât de mic.

Telecabinele au 4 locuri fiecare.

Cel mai probabil, cablurile acestora s-au încrucișat din cauza din cauza rafalelor puternice de vânt.