Confidenţialitate

Fotbalistul Paul Pârvulescu, suspendat provizoriu pentru “dopaj”

Fotbalistul Paul Pârvulescu a fost suspendat provizoriu de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD).

Fundaşul echipei Academica Clinceni a declarat, într-o emisiune online, că a urmat o terapie cu injecţii intravenoase la o echipă din România.

“Eu, la FCSB, n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua! Am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam [ozonoterapie – n. red], a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi, eram ok. Făceam cu două zile înainte de meci. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva uau, iar din punctul de vedere al sănătăţii, e OK. Dar e doping, da!”, a spus jucătorul la GSP Live, în urmă cu aproape o lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Confirmăm faptul că sportivul Paul Ovdiu Pârvulescu a fost notificat şi suspendat provizoriu. Am remarcat că există întrebări legate de obligativitatea suspendării provizorii care nu îi permite în această perioadă importantă să participe la pregătiri cu echipa, însă, ca o consecinţă a declaraţiilor lui şi potrivit prevederilor Standardului Internaţional Lista Interzisă (secţiunea M2) şi a Legii nr 227/2006, suspendarea provizorie este obligatorie”, se arată într-o declaraţie a preşedintelui ANAD, Cristian Balaj.

“În considerarea reluării iminente a campionatului Ligii I, am dispus introducerea acestei speţe, în regim de urgenţă, pe rolul Comisiei de Audiere. Folosesc acest prilej să reiterez faptul că ANAD investighează şi gestionează orice sesizare sau informaţie cu privire la o posibilă încălcare a reglementărilor antidoping, indiferent de numele persoanei sau disciplina sportivă”,a adăugat oficialul șeful Agenției.

Paul Pârvulescu riscă o suspendare între 2 și 4 ani din activitatea sportivă.

Preşedintele Federației Române de Fotbal a anunțat, marţi, că forul va face propria anchetă în cazul lui Paul Pârvulescu.

“Mâine, la ora 10.00, are loc această audiere (la ANAD – n. red). Trebuie să vedem care este rezultatul acestei întâlniri şi implicit care va fi poziţia ANAD-ului în acest subiect, pentru că în momentul de faţă nu avem decât o declaraţie a acestui jucător, care în momentul de faţă susţine că a fost mai degrabă o glumă. Cred că este şi un mesaj că nu poţi să glumeşti cu asemenea subiecte, iar în momentul de faţă Paul Pârvulescu trebuie să ne furnizeze mai multe informaţii, şi nouă, ca for organziator, dar şi ANAD-ului, forul care a deschis această anchetă. El nu se poate antrena, nu poate juca până nu avem o decizie din partea comisiei ANAD. Eu nu sunt parte în acest dosar, sunt colegii mei din zona juridică, din zona medicală, astfel încât să aflăm şi noi cât mai multe detalii. ANAD-ul are cele mai multe interese, dar şi noi, ca federaţie, pentru că ne interesează să protejăm integritatea competiţiei. Ăsta trebuie să fi obiectivul întotdeauna al oricărui for organziator când vine vorba de chestiuni din acestea, de doping”, a declarat Răzvan Burleanu.

În vârstă de 31 de ani, Paul Pârvulescu a evoluat în cariera sa la echipe precum Gaz Metan Mediaş, Steaua, FC Voluntari, FC Viitorul, ASA Târgu Mureş şi Politehnica Iaşi. Din 2019 este legitimat la Academica Clinceni.

Întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, Liga I la fotbal se va relua începând cu 12 iunie.