Confidenţialitate

Florin Spătaru: Adoptarea legii offshore va fi un argument important în lupta pentru atragerea investitorilor | AUDIO

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Economiei, Florin Spătaru, susține că adoptarea legii offshore va fi un argument important în lupta pentru atragerea investitorilor, inclusiv a celor care acum caută noi locații pentru relocarea fabricilor din Asia, Rusia, Belarus sau Ucraina.

Economia României este printre cele mai puțin dependente de gazul rusesc, iar o producție internă mai mare ar da garanția că producătorii vor avea materie primă pentru mărfurile lor.

„Pentru un astfel de demers se va asigura gazul necesar pentru orice dezvoltare industrială și asigurarea unei independențe energetice. Pe de altă parte, România are capabilitatea de a oferi spațiile necesare pentru dezvoltare, dar vorbim de zona industrială, vorbim de suprafețe mari. Ministerul Economiei a făcut un demers către Consiliile Județene și către autoritățile locale pentru a identifica aceste spații”, a spus Florin Spătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, ministrul Economiei spune la Europa FM că instituția încearcă să convingă în această perioadă un mare producător de seconductori să facă aceste componente la noi.
Negocieri se poată și cu firme care produc și alte componente pentru industria auto.

„Fiecare din aceste companii discută cu România, discută cu Polonia, discută cu mai multe țări și abia apoi vor lua o decizie. În Ministerul Economiei suntem în discuții și cu reprezentanța permanentă de la Bruxelles și cu companii care au legături directe cu aceste companii multinaționale și încercăm să intrăm în contact direct cu ei. În acest moment suntem în discuții cu trei companii mari din domeniile producție industrială, care să asigure de asemenea echipamente pentru industria de automotive”, a adăugat Florin Spătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu: Legea offshore a fost depusă azi în Parlament