Confidenţialitate

Festivalul KINOdiseea, în Parcul Plumbuita din București

Filmul de animaţie “Inside Out” / “Întors pe dos”, în regia lui Pete Docter şi Ronnie Del Carmen, deschide miercuri, de la ora 20 și 30 de minute, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr – KINOdiseea, care se va desfăşura în Parcul Plumbuita.

“Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap atunci când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţie ai fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni”, se arată în sinopsisul peliculei.

Festivalul KINOdiseea programează, până pe 12 septembrie, douăsprezece filme pentru copii, pelicule şi animaţii educative, realizate de studiourile Disney şi Pixar, precizează un comunicat al Asociaţiei Culturale Metropolis, organizatorii evenimentului.

Din programul festivalului nu vor lipsi, pe lângă proiecţiile de film, spectacole cu păpuşi gigant, spectacole de jonglerie, pantomimă, târguri de meşteşuguri, artizanat şi design contemporan.

Printre filmele care vor putea fi văzute în cadrul evenimentului se numără şi “Sing” / “Hai să cântăm”, “Toy Story 4” / “Povestea jucăriilor 4”, “Dumbo”, “Micul prinţ”, “Trolii”, “Mary Poppins revine”.

Vizitatorii vor putea participa pe parcursul festivalului la un atelier de reciclare creativă (5 septembrie) sau la unul de actorie Paul Grec (11 şi 12 septembrie).

Potrivit organizatorilor, KINOdiseea aduce anul acesta, în premieră, KinoKidsFair, un târg de designeri şi producători locali de produse delicioase şi sănătoase de gustat sau de luat acasă. Cărţi, haine, jucării educative, dulciuri, îngheţată artizanală şi multe surprize îi aşteaptă pe vizitatori în weekendurile 4 – 5 şi 11 – 12 septembrie, de la 10,00 la 20,00, la KinoKidsFair.

Accesul la toate activităţile din cadrul ediţiei în aer liber este gratuit, însă participanţii sunt încurajaţi să “achite” accesul prin minimum 10 capace de plastic, care vor fi donate către Asociaţia Capace cu suflet. Asociaţia colectează capace încă din 2013 şi le revalorizează pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând în acelaşi timp natura.