Confidenţialitate

Ministrul Vela: Polițiștii locali din Voluntari au pistoale Glock, iar Poliția Română, pistoale Carpați din 1974 | AUDIO

Ministrul de Interne vrea să sporească competenţele Poliţiei Române, asftel încât cei care au atribuţii în combaterea criminalităţii să poată folosi armamentul din dotare fără frica de a face puşcărie.

Într-un interviu acordat Europa FM, Marcel Vela spune că legea de funcţionare a Poliţiei şi Statutul Poliţistului ar putea fi modificate în prima parte a anului viitor, prin ordonanţă de urgenţă.

După incidentul din judeţul Vâlcea când doi poliţişti au fost atacaţi şi deposedaţi de armament de rudele unui urmărit, ministrul de Interne crede că Poliţia are nevoie de legi care să o apere.

“Pentru Poliția națională, prin lege, atribuite sarcini și puteri care să-i dea posibilitatea să intre în război cu rețelele de interlopi, cu rețelele de trafic de persoane, de droguri. Aceste drepturi , inclusiv dreptul de a folosi arma, în ce condiții și în ce situații poate fi folosită și el să fie protejat de lege, nu este foarte clarificat în actuala legislație. Vă rog să mă credeți, sînt polițiști locali care se gîndesc că dacă folosesc arma și a decedat infractorul, s-ar putea să facă pușcarie”, a spus Vela.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acelaşi timp, ministrul de Interne spune că Poliţia Română are nevoie de dotări elementare care au rămas mult în urma logisticii asigurate de primării Poliţiilor locale: “La Voluntari Poliția Locală are jeep-uri, costume, pistoale Glock sau Beretta, pe cînd polițistul nostru național are Logan, cauciurile nu sînt schimbate și pistol Carpați din 1974”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Vela promite că legile pe care le va promova vor clarifica atribuţiile fiecărei structuri şi vor elimina suprapunerile. Nu în ultimul rând, ministrul de Interne anunţă organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor pe care se află acum persoane delegate.