EUROPAfest între 9 şi 25 mai

EUROPAfest sărbătoreşte 20 de ani de muzică.

Sub sloganul ‘It’s all about live quality music!’, festivalul reuneşte patru genuri muzicale – jazz, blues, pop şi muzică clasică.

În 2013, la cea de-a 20-a ediţie, EUROPAfest a pregătit fanilor multe surprize, fiind aşteptaţi peste 300 de invitaţi din 52 de ţări şi patru continente.

‘Încă de acum 20 de ani, am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României’, a declarat directorul festivalului, Luigi Gageos.

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 9 mai, cu Opening Concert – Ziua Europei, organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, şi se va încheia pe mai, cu gala EUROPAfest, la care vor evolua cei mai buni artişti. Cele două concerte se vor desfăşura la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live este singura care contează. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, lăsând ca sunetele de pian, contrabas, chitară, vioară şi prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Oferta este bogată, seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi master-classes.

Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. În 2013, concursul a înregistrat 144 de pianişti din 41 de ţări. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional.

Între 20 şi 24 mai vor avea loc ateliere de jazz, pian, dar şi workshop-ul ‘Repetiţie generală’, condus de Margareta Pâslaru.

Din anul 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu.