Eugen Teodorovici prezintă, într-o declarație de presă, conținutul Ordonanței de Urgență adoptate vineri seara – VIDEO LIVE

La această oră, Eugen Teodorovici prezintă, într-o declarație de presă, conținutul Ordonanței de Urgență adoptate vineri seara.

Viorica Dăncilă a anunțat încă de începutul ședinței de Guvern de vineri că se adoptă controversatul proiect de OUG prin care se stabilesc noi taxe și impozite și se iau măsuri care influențează întreaga economie națională începând cu 1 ianuarie 2019.

În ședința de Guvern, care a început la ora 18:30, Viorica Dăncilă le-a cerut ministrului Economiei şi consilierului său pe probleme economice să dea cât mai multe detalii despre această ordonanţă, tocmai „pentru a putea avea o imagine clară a acesteia, a vedea de ce am luat aceste măsuri şi, în acelaşi timp, să vedem care sunt beneficiile pe care le au cetăţenii în urma măsurilor luate de Guvernul României”.

Guvernanții au decis înfiinţarea unui fond privind dezvoltarea a 31 de staţiuni balneare de interes naţional pentru care vom aloca suma de 310.000.000 lei în anul 2019, acesta fiind primul punct anunțat de ministeul finanțelor în fața jurnaliștilor.

Guvernul a stabilit, azi, plafonarea prețului gazelor și energiei electrice, pentru următorii 3 ani, pentru consumatorii casnici.

OUG prevede așa-numita ”taxă pe lăcomie”, definită printr-un mecanism ce are în vedere ”protejarea populației și a firmelor care au credite”, prin impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%.

Conferință de presă după ședința Guvernului României

Conferință de presă după ședința Guvernului României

Publicată de Radio Europa FM pe Vineri, 21 decembrie 2018

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS