Confidenţialitate

Elevii din clasa a XII-a vor studia „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Președintele Iohannis a promulgat legea

„Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România” este noua materie care va fi studiată de elevii din clasa a XII-a. Va fi un curs opțional în următorul an școlar. Legea care introduce această disciplină a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Manualele și programa școlară pentru „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” vor fi făcute de Ministerul Educaţiei, în urma mai multor consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari. Apoi vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Profesorii care vor preda această materie pot beneficia de pregătire profesională în cadrul cursurilor universitare specializate.

Legea promulgată acum de președinte a fost depusă în Parlament la finalul anului trecut. A fost votată de Camera Deputaților for decizional, la începutul lunii mai.

”După mai bine de 30 de ani de la din 89, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989”, spune atunci unul dintre inițiatorii proiectului.

Materia este una opțională și ar urma să apară în oralul celor de clasa a XII-a în următorul an școlar.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ligia Deca spune că examenele importante, precum Admiterea la liceu și Bacalaureatul, vor arăta la fel cel puțin 4 ani | AUDIO