Ediție Specială Știrile Europa FM: Ce s-a întâmplat la Mitingul Diasporei din 10 august 2018 – VIDEO LIVE

În direct la Europa FM, de la ora 12:00, Teodor Tiță, Filip Standavid, Moise Guran și invitații lor analizează ce s-a întâmplat la Mitingul Diasporei din 10 august 2018. Protestul care se anunța unul pașnic a degenerat în cele mai violente confruntări de stradă din România ultimilor ani.

452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Peste 100.000 de persoane au fost vineri seara în Piața Victoriei din București la ceea ce fusese anunțat drept Mitingul Diasporei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Într-o primă reacție oficială a Jandarmeriei, după Mitingul Diasporei din 10 august, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru a explicat că ”nu s-au folosit gaze lacrimogene în exces. Când violențele s-au întețit, s-au dat cele 3 atenționări legale pentru ca cetățenii să elibereze zona. Abia apoi s-a intervenit și cu tunurile de apă, spune Jandarmeria”.

La ora 23:11  jandarmeria a primit ordinul de intervenție de la prefectul Bucureștiului, aflat în subordinea Guvernului României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS