Jandarmeria a primit ordin de la prefectul Capitalei pentru a interveni la Mitingul Diasporei

Purtătorul  de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru a explicat într-o conferință de presă a spus că  nu s-au folosit gaze lacrimogene în exces.

Când violențele s-au întețit s-au dat cele 3 atenționări legale pentru ca cetățenii să elibereze zona. Abia apoi s-a intervenit și cu tunurile de apă, spune Jandarmeria.

La ora 23:11 jandarmeria a primit ordinul de intervenție de la Prefectul Capitalei

”Jandarmii au fost loviți cu pietre. Grupul de persoane violente era unul compact și bine organizat, menit să instaleze haosul”, spun jandarmii.

33 de persoane la secții au fost duse  – 8 dosare penale întocmite – 2 în rem pentru fapte, restul pentru ultraj și tulburarea liniștii publice

S-au dat, până acum,  sancțiuni contravenționale în valoare de 17.000 de lei.

 O singură armă a fost sustrasă de la jandarmul care a fost bătut de câțiva oameni din mulțime.  

452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Peste 100.000 de persoane au fost vineri seara în Piața Victoriei din București la ceea ce fusese anunțat drept Mitingul Diasporei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Momentul în care jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene, surprins în imagini

La primul moment tensionat, echipa Europa FM s-a aflat exact în punctul unde jandarmii au intervenit în forță. În jurul orei 17, jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, după ce câţiva manifestanţi au încercat să arunce cu sticle cu apă și au forțat cordoanele forțelor de ordine. Fotograful Octav Drăgan s-a aflat exact în punctul unde jandarmii au reacționat cu spray-uri lacrimogene și a susprins, în exclusivitate pentru europafm.ro, momentul tensionat:

Momentul în care jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene, surprins în imagini

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS