Confidenţialitate

Dragoș Suciu: Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din SUA după cele 2 abandonuri din cele 3 turnee din 2022 | VIDEO

Dragoș Suciu, analist sportiv și apropiat al Simonei Halep, a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Referitor la acuzația de dopaj adusă la adresa Simonei Halep, Dragoș Suciu a spus că „Eu unul, dar este cu titlu personal, sunt convins că Simona Halep nu s-a dopat voit”. Mai mult, analistul sportiv a explicat că ar fi „o greșeală – o culpă, nu o intenție – a preparatorului fizic”. Dragoș Suciu mai spune că în lumea tenisului se speculează că Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din Statele Unite ale Americii din cauza celor două abandonuri în decurs de trei turnee de tenis.

„Se speculează, într-adevăr, în lumea tenisului în această perioadă că după două abandonuri în trei turnee, Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din Statele Unite”, a spus Dragoș Suciu la Europa FM.

„Simona abandonează într-adevăr la Washington, în meciul cu Anna Kalinskaya. Nu s-a făcut foarte multă vâlvă la acel moment deoarece temperaturile de la Washignton au fost foarte ridicate și au fost mai mulți jucători și mai multe jucătoare – acela fiind un turneu mixt – ce au abandonat sau au acuzat condițiile extreme de vreme”, a adăugat Dragoș Suciu.

După care, săptămâna viitoare, Simona câștigă un turneu prestigios, turneul de Toronto, cel mai important turneu câștigat de ea cam de la Wimbledon 2019 și până acum. Un turneu în care a jucat foarte bine și s-a prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, pentru că acolo a fost o finală de o intensitate extraordinară.

Culmea, cu o jucătoare din Brazilia – Beatriz Haddad Maia – care a avut parte de un sezon foarte bun, dar care în trecut a fost suspendată provizoriu pentru dopaj 6 sau 8 luni. Oricum, o sportivă implicată într-un scandal de dopaj. Asta dacă vorbim despre semnalele de alarmă ce s-au tras în Statele Unite în acea perioadă”, a mai explicat Dragoș Suciu.

Dragoș Suciu: „Vrei să te odihnești. După o săptămână plină cu 6 meciuri câștigate, 6 meciuri complicate în Canada. Apoi urmează un altul important în următoarea săptămână”

Următorul turneu, turneul de la Cincinnati – Simona câștigă meciul cu Anastasia Potapova în primul tur, apoi abandonează în turul secund înaintea partidei cu Veronika Kudermetova. Două abandonuri în trei turnee. Să spunem că în cazul celui de-al treilea turneu, cel de la Cincinnati, nu vorbim despre o practică neobișnuită a Simonei Halep sau a altor sportivi de această talie pentru că în momentul în care urmează o competiție de Grand Slam, US Open în speță, în general, vrei să te odihnești. După o săptămână plină cu 6 meciuri câștigate, 6 meciuri complicate în Canada. Apoi urmează un altul important în următoarea săptămână.

De foarte multe ori vedem asta și la Đoković și la Nadal și la Federer și la mulți alții mari tenismeni: abandonează sau joacă un singur meci, două meciuri după care renunță la următoarea competiție pentru a nu surveni o accidentare”, a explicat Dragoș Suciu.

Dragoș Suciu: „Sunt convins că Simona Halep nu s-a dopat voit. Cel mai probabil este o greșeală – o culpă, nu o intenție – a preparatorului fizic”

„Al treilea turneu, al doilea abandon nu mi se pare unul discutabil, nu mi se pare ceva ce ar trebui să atragă atenția în mod special, așa cum se pare că a fost cazul. După care vine meciul de la US Open pierdut șocant în fața Dariei Snigur și de acolo se declanșează tăvălugul pe care îl trăim. Această furtună în mijlocul căreia ne aflăm în aceste zile”, a mai spus Dragoș Suciu.

Întrebat dacă crede că Simona Halep s-a dopat, Dragoș Suciu a spus că: „Nu, sunt convins, cunoscând-o pe Simona Halep și cunoscându-i atât calitățile, cât și defectele – din punct de vedere uman și profesional – eu unul, dar este cu titlu personal, sunt convins că Simona Halep nu s-a dopat voit”.

„Cel mai probabil este o greșeală – o culpă, nu o intenție – a preparatorului fizic și a celor care se ocupă de pregătirea și recuperarea Simonei”, a spus Dragoș Suciu la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cazul Halep: Dopajul cu o substanţă nespecifică, așa cum este Roxadustatul, este din start considerat intenţionat, notează Agenţia Naţională Anti-Doping