Confidenţialitate

UPDATE: Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării de la Liceul German din Arad. Audio

Poliția Arad anunță că s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului. Polițistii au deschis dosar penal. Copiii au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale.

Cursurile la această şcoală sunt suspendate azi și mâine, iar mai multe femei de serviciu spală cu apă, din două în două ore, clădirea, inclusiv pereții.

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii care au ajuns la spital au vârste cuprinse între 7 și 18 ani și învață la Liceul German din Arad, unde vineri a avut loc o acțiune de dezinsecție, dezinfecție și derartizare.

Primele informații arată că cei mai mulți copii intoxicați ar fi din aceeași clasă. Mai mulți colegi de școală, când au auzit că ar acolo ar exista un miros puternic și băncile lipicioase, s-au dus și ei încăpere să vadă ce se întâmplă și s-ar fi intoxicat și ei.

Elevii au ajuns la Urgențe, 14 dintre ei au rămas internați peste noapte, însă starea lor de sănătate este bună, după cum spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Simina Roz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deratizarea în Liceul German a fost făcută de o firmă din Hunedoara, care este acum verificată. Patronul firmei neagă orice acuzație, susține că substanțele sunt omologate și au fost aplicate corespunzător, iar ca dovadă, spune că s-au folosit aceleași proceduri și în școli din Alba, fără a exista probleme.

Pompierii din Arad au mers, în cursul nopții, cu echipajul de cercetare chimică radiologică bacteorologică și nucleară la liceu pentru a face cercetarea la fața locului și au cerut o a doua verificare făcută de colegii din Bihor.