Confidenţialitate

DN 67B se închide, de la ora 18:00, între Drăgășani și Poganu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începând de astăzi, 21.03.2023, de la ora 18:00, se închide circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe podul peste Olt de pe DN 67B, între Drăgășani și Poganu.

Decizia a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, mai transmite sursa citată.

Rută ocolitoare pentru toate categoriile de autovehicule:

  • DN 67B-DN 64-DJ 678 C – DJ 678-DN 67B Drăgășani – Fiscalia – Buciumeni – Câmpu Mare.
  • Se mai poate folosi și urmatoarea rută pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone:
    DN 67 B- DN 64- DJ 546G-DJ 546-DN 67 B Drăgășani – Strejesti – Moșteni – Poganu.

În data de 8 martie, consola trotuarului de pe pod s-a desprins pe o lungime de 25 de metri

CNAIR a decis interzicerea traficului pietonal dar și a mașinilor cu o masă mai mare de 7,5 tone. De asemenea, în urma incidentului, pe pod se circula cu restricție de viteză de maxim 20 km/h.

DRDP Craiova efectuează acum o expertiză în urma căreia se va decide dacă podul mai poate fi folosit în siguranță, de anumite categorii de autovehicule, dau va rămâne închis până la construirea unui nou pod peste Olt.

Podul de la Drăgășani a fost construit în anul 1901 și urma să fie reabilitat în cadrul unui proiect mai amplu care viza modernizarea șoselei dintre Pitești și Târgu Jiu, dar lucrările au fost sistate în urma unui litigiu cu constructorul. Acum, DRDP Craiova împreună cu CNAIR vor încerca să scoată din contractul inițial de reabilitare al DN 67B, contract reziliat, măsură contestată în instanță de Antreprenor, obiectivul “Pod nou peste Olt pe DN 67 B, km 119+236”, pentru a se putea lansa licitația pentru executia lucrărilor în cel mai scurt timp.

Foto: Shutterstock

Citește și: Sorin Grindeanu: Peste 300 de kilometri din Autostrada A7 sunt în construcție de azi | AUDIO