Confidenţialitate

Sorin Grindeanu: Peste 300 de kilometri din Autostrada A7 sunt în construcție de azi | AUDIO

Peste 300 de kilometri din Autostrada A7 sunt în construcție de azi. Compania Națională de Infrastructură a semnat ultimele contractele de execuție pentru 3 loturi ale autostrăzii Bacău-Pașcani.

Sorin Grindeanu: Reușim să ajungem la 305 kilometri din 320 din A7

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Reușim să ajungem la 305 kilometri din 320 din A7, contractați. Munca nu trebuie să se oprească aici pentru că la fel de importante sunt și celelalte proiecte și anume: de a merge de la Pașcani în sus către Suceava și către Siret și sunt cât se poate de optimist că anul acesta vom reuși să scoatem la licitație și aceste tronsoane și, de asemenea, A8”, a spus Sorin Grindeanu.

Realizarea celor 77 de kilometri (sectorul cuprins între Săucești și Pașcani) trebuie să fie gata în termen de 30 de luni, adică până la mijlocul anului 2025. Valoarea contractului este de aproape 4,7 miliarde de lei.

Sorin Grindeanu, despre UMB: O companie care nu mi-a dat azi, când vorbim, niciun motiv să am vreun semn de întrebare că nu este capabilă

Constructorul este UMB, companie care va construi și alte 7 sectoare din acestă autostradă, mai spune ministrul Transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„O companie care nu mi-a dat azi, când vorbim, niciun motiv să am vreun semn de întrebare că nu este capabilă, ba chiar din contră să se țină de termenii contractului. De când au proiecte la CNAIR, au obișnuit să dea în circulație mai repede decât este prevăzut contractul. Știu și faptul că în acest moment, de exemplu, această companie are în execuție aproximativ 440 de kilometri de autostradă și drum expres – azi când vorbim, odată cu semnarea acestor contracte”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Autostrada Moldovei va avea 440 de kilometri, de la Ploieșți până la Siret. 320 de kilometri sunt finanțați prin PNRR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: România va repara 5 poduri situate în apropierea unor baze militare cu fonduri de la UE. CNAIR: „Banii nu au legătură cu situația din Ucraina” | AUDIO