Distrugerea tumorilor

O companie franceza incearca sa puna la punct un sistem prin care sa injecteze in organismul uman particule care vor stimula efectele radioterapiei.

Nanoparticulele au dimensiuni infime si se cauta o cale prin care sa fie folosite contra cancerului.

Dacă metoda va funcţiona, se va produce o adevărată revoluţie terapeutică, este de parere un medic oncolog francez. Prin testele de pana acum a reusit distrugerea unui întreg câmp de tumori neoperabile şi dificil de vindecat prin radioterapie, din cauza ca in jur se afla organe importante.

Metoda ar putea fi aplicată în tratamentul mai multor tipuri de cancer – de prostată, hepatic, pancreatric, rectal, al esofagului sau chiar contra tumorilor cerebrale.

Orice tumoare poate fi distrusă cu ajutorul razelor X, dar se pune întotdeauna problema intensităţii radiaţiei folosite.

Prezenţa unor organe vitale în apropierea tumorilor limitează cel mai adesea doza pe care radioterapeuţii pot să o îndrepte spre celulele canceroase care trebuie distruse.

Nanotehnologiile ar putea fi folosite şi în cazul chimioterapiei, creând mecanisme pentru care tratamentul ţinteşte doar celulele canceroase, fără a avea un efect nociv asupra restului organismului.