Confidenţialitate

Dispar semnăturile pentru inițiativa “Fără Penali”

Într-un mesaj postat miercuri seară pe pagina de Facebook a USR, reprezentanții formațiunii politice semnalează că un număr foarte mare de semnături nu mai este consemnat în documentele oficiale, miza fiind ca numărul de semnături să fie insuficient pentru ca inițiativa civică să se poată transforma în proiect de lege.

Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” a depășit în august 2018 numărul de semnături cerute de lege pentru ca referendumul să poată avea loc.

Inițiativa propune că ”Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

“ALERTĂ! Dragnea fură și dosare cu semnături Fără Penali.

Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară. În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație.

Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le știți deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul).

De fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze inițiativa. Ajunge cu minciunile!

Avem documente ștampilate ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu stampila Camerei Deputaților. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu și a blocat peste 100 de zile inițiativa în Camera Deputaților. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaților nu avea competența de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării.

Mâine la ora 11, ÎNAINTE de trimiterea inițiativei la CCR, vom clarifica situația.

Președintele comitetului de inițiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion și Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită”, notează USR.