Confidenţialitate

Inițiativa ”Fără Penali în Funcții Publice” a strâns numărul necesar de semnături

Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” a depășit numărul de semnături cerute de lege pentru ca referendumul să poată avea loc, însă inițiatorii demersului anunță că vor continua strângerea de semnături.

Inițiativa #FaraPenali a strâns cele 20.000 de semnături necesare din 20 de județe plus Bucureștiul!

Tulcea este cel mai recent județ care ne-a adus mai aproape de reușită. Însă campania continuă! Săptămâna asta am primit răspunsul de la primăria din Brașov, după ce în urmă cu trei săptămâni am depus dosarele, și au fost anulate 15% dintre semnături. De aceea nu ne putem opri odată ce depășim linia, ci trebuie să ajungem la 1 milion!

Continuăm să strângem semnături până la sfârșitul lunii august și ne menținem atenția spre județele Neamț și Suceava pentru a ne asigura că trec și ele pragul legal de 20.000. Avem încredere că până la sfârșitul lunii vor trece și alte județe pragul.

Hai să strângem 1 milion de semnături pentru ca mesajul să fie cât mai puternic: Românii nu vor Penali în funcții publice!”, se arată în mesajul publicat azi pe pagina de Facebook Fără Penali în Funcții Publice.

USR și-a propus ca  până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

”Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”. Pentru această prevedere s-au strâns în ultimele luni semnăturile de către voluntarii #FărăPenali.