Confidenţialitate

Discuție incredibilă între un medic și părinții unui copil ce avea nevoie de o ambulanță: Tu să-ți vezi de copil mai bine | AUDIO

Doi părinți din comuna Ghereșu, județul Cluj, au sunat la urgențe, după ce au observat că unul dintre copii urinează cu sânge. Operatorul STS le-a făcut legătura cu Serviciul de Ambulanță Cluj, unde medicul care le-a preluat apelul le-a făcut reproșuri, în loc să-i ajute.

Medicul de la Serviciul de Ambulanţă Cluj este cercetat disciplinar după ce i-a certat pe părinţii unui copil şi a refuzat să le trimită o ambulanţă.

Incidentul a avut loc în urmă cu 3 luni, dar acum au primit părinţii înregistrarea apelului şi au făcut-o publică.

„Cum n-ai observat? Înseamnă că nu te-ai uitat foarte des la ea, foarte simplu, eu nu răspund de ea, răzpunzi dumneata și nevasta duminate, că sunt ai voștri copiii, nu ai mei. Eu pe ai mei i-am crescut”, spune medicul în inregistrarea făcută acum publică.

Medicul le-a mai  spus părinților că nu trimite ambulanța pentru că nu este o urgență.

„Nu mă înveți tu pe mine la ce sunt obligată să trimit, tu să-ți vezi de copil mai bine, bine?”, se mai aude în înregistrare.

O ambulanță a fost trimisă abia după al treilea apel.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că a pornit o anchetă disciplinară, pentru că medicul a avut un comportament neprofesionist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu