DEȘTEPTAREA: Ce spune Cristian Tudor Popescu despre retragerea filmului „Pe aripile vântului”

Retragerea temporară a filmului „Pe aripile vântului” a generat o mulțime de reacții, fie de aprobare, fie de respingere a acestei decizii.

Pe aripile vântului, lansat în 1939, este considerat un clasic și apare în toate topurile cu cele mai bune filme făcute vreodată. Filmul portretizează și sclavia negrilor într-un mod „îndulcit”, lucru care a atras numeroase critici de-a lungul vremii.

Filmul va fi disponibil din nou pe HBO Max „cu o discuție despre contextul istoric și denunțarea acelor scene” și va fi prezentat „așa cum a fost creat inițial, pentru că altfel ar fi ca și cum am susține că aceste lucruri nu au existat”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cristian Tudor Popescu consideră că decizia este una neinspirată, deoarece filmul este un produs al epocii respective.

Gazetarul și criticul de film a discutat despre acest subiect în Deșteptarea, în ultima ediție din acest sezon a rubricii „Judecata de Joi”, care va reveni în toamnă în programele Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.