Confidenţialitate

De vorbă cu experții despre viitorul tău financiar: Corelația Volatilitate – RANDAMENT pentru MULTIPLICAREA AVERII (P) | VIDEO

Pentru această ediție, Moise Guran ne ajută să înțelegem corelația Volatilitate – RANDAMENT pentru MULTIPLICAREA AVERII .

Fondurile de acțiuni reprezintă instrumentele cu cel mai mare potențial de câștig, dar și cu cel mai semnficativ nivel de volatilitate. Pentru a exemplifica această idee, expertul invitat de Moise Guran oferă un exemplu sugestiv de pe o piață financiară cu un lung istoric:

”100 de dolari investiți în 1930, la rata inflației, ajungeau să fie în 2020 echivalentul a 1.500 de dolari. Dacă aceeași sumă ai fi investit-o în cele mai mare 500 acțiuni de pe piața americană, suma respectivă s-ar fi transformat în peste 600.000 de dolari. (…) Este o realitate greu de ignorat”, arată Laura Hexan, CFA – Capital Markets Head of Retail Sales, BCR.

Fondurile de investitii sunt, de fapt, un portofoliu de instrumente financiare administrat de experţi (administratori), care respectă cerinţele legale privind diversificarea riscurilor.

Fondul de investiţii potrivit se alege, în general, în funcţie de 3 factori: durata recomandată de investire; experienţa investitorului; toleranţa la risc a investitorului.

Laura Hexan, CFA – Capital Markets Head of Retail Sales, BCR, explică, la Europa FM, care sunt și cum ne ajută instrumentele cu un potential de câștig mai mare:

Dacă ai urmărit cu atenție interviul realizat de Moise Guran cu Laura Hexan, intră în concurs pe europafm.ro și câștigă 100 EURO, de la BCR!