Confidenţialitate

De ce eșuează curele de slăbire? Explicația Mihaelei Bilic | VIDEO

Mihaela Bilic, medic nutriționist și gazda emisiunii „Frecvența Gustului” la Europa FM, a răspuns la întrebări legate de alimentație și a explicat de ce eșuează curele de slăbire. „Este interzis să ne interzicem”, a spus Mihaela Bilic. „Exact ca și în cazul copiilor, în momentul în care interzici un lucru, devine mai dorit, suntem curioși în legătură cu el și este doar o chestiune de timp până când vom ceda”, a mai spus medicul nutriționist.

Mihaela Bilic: „Cel mai simplu și cel mai eficient lucru este să ne asumăm răspunderea pentru propria alimentație și să tăiem din porție”

„Sfatul meu, în momentul în care este vorba strict de kilograme în plus, este să încetați să mai căutați în exterior formulele miraculoase, combinații speciale, alimente sofisticate. Cel mai simplu și cel mai eficient lucru este să ne asumăm răspunderea pentru propria alimentație și să tăiem din porție”, a explicat Mihaela Bilic la Europa FM.

De ce eșuează curele de slăbire

„Avem mai multe șanse să slăbim cu mâncarea noastră obișnuită – cea pe care o avem în frigider, cea pe care o gătim în casă, care ne și place – micșorând porția, decât de mâine să transformăm viața noastră într-un calvar, să umblăm cu caserola după noi, să mâncăm altfel decât restul familiei. Lucrurile astea nu au cum să țină pe termen lung”, a spus gazda emisiunii „Frecvența Gustului”.

„Din cauza asta eșuează curele de slăbire. Pentru că sunt nerealiste, pentru că alimentele pe care le consumăm nu fac parte din obișnuința noastră și atunci organismul se întoarce la firescul și la ritmul lui”, a adăugat Mihaela Bilic.

Urmărește întreaga emisiune „Frecvența Gustului” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Dr. Mihaela Bilic prezintă de vineri, 16 septembrie, Frecvența Gustului la Europa FM