Confidenţialitate

David Popovici, declarat cel mai bun sportiv din Balcani în 2022 | AUDIO

Dublu campion mondial și european în acest an, înotătorul român a devansat nume mari din regiune: cum ar fi Novak Djokovic sau fotbalistul croat Luka Modric.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vârstă de 18 ani, David Popovici s-a impus cu 64 de puncte la cea de-a 49-a ediție a anchetei organizate de agenția bulgară BTA.

Înotătorul a obținut medalii de aur la 100 și 200 de metri liber la Europene și Mondiale. Tot el a reușit să doboare și recordul mondial la 100 de metri liber.

Tenismanul sârb Novak Djokovic a înregistrat 61 de punte, iar fotbalistul croat Luka Modric 48. Mijlocașul celor de la Real Madrid s-a clasat recent pe locul al treilea la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu Naționala Croației.

Popovici nu este singurul român din top. Pe locul 13, cu 10 puncte, s-a clasat canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial, s-a clasat pe 33, cu 3 puncte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Messi ar fi ajuns la un acord cu PSG pentru a continua la echipa franceză. Este plătit cu 40 de milioane de euro pentru acest sezon