Dăncilă: Exclud faptul că Guvernul ar putea desființa Pilonul II de pensii

După Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă se delimitează de scenariul suspendării temporare a plăților pentru Pilonul II de pensii.

Prim-ministrul susține că în Guvern nu existat până acum o discuție pe această temă și pasează Comisiei de Prognoză întreaga responsabilitate pentru proiectul apărut, între priorități legislative, pe site-ul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

Un nou prilej pentru Viorica Dăncilă să încurce legea cu hotărârea de guvern:

„Exclud faptul că am putea desființa Pilonul II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine ca să avem o opţiune pentru Pilonul I sau Pilonul II de pensii din partea cetăţenilor, acest lucru îl vom prezenta populaţiei, dar nu vom desfiinţa Pilonul II (…) Se va face o analiză la Ministerul Muncii legată de Pilonul II de pensii, dar, încă o dată, repet, nu se va desfiinţa Pilonul II de pensii”, a declarat Dăncilă, într-o conferinţă de presă la Bacău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a adăugat că analiza ar urma să se facă în perioada următoare la Ministerul Muncii.

Informaţiile legate de suspendarea plăţilor la Pilonul II de pensii au fost doar scenarii de discuţii publicate din greşeală, iar autorităţile dau asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva de la 1 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS