Confidenţialitate

Curtea de Apel Constanța: Arhiepiscopia Tomisului, împreună cu un fost angajat, trebuie să returneze Ministerului Fondurilor Europene aproximativ 70.000 de euro | AUDIO

Arhiepiscopia Tomisului e bună de plată. Conturile îi fuseseră blocate pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Acum, Curtea de Apel Constanța a decis că trebuie să returneze Ministerului Fondurilor Europene, în solidar cu un fost angajat al Arhiepiscopiei, aproape 70.000 de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DNA Constanța i-au trimis în judecată, în urmă cu patru ani, pe responsabilul tehnic al Arhiepiscopiei Tomisului și pe administratorul unei firme, suspectați de obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Era vorba de un proiect pentru sprijinirea a 230 de persoane vulnerabile, înscrise la cursuri de formare profesională în diverse meserii. Pentru atingerea obiectivului, Arhiepiscopia Tomisului a externalizat o parte din cursuri, cele pentru meseria de patiser-cofetar, către o firmă din Constanța.

Dar, potrivit DNA, responsabilul tehnic al Arhiepiscopiei Tomisului și administratorul acelei firme au întocmit documente false, inexacte sau incomplete care atestau activitățile deși în realitate cursurile de calificare nu au avut loc.

În acest fel, cei doi inculpați au obținut pe nedrept fonduri europerne în sumă totală de 100.000 de euro. Aproape 70.000 au revenit Arhiepiscopiei Tomisului, iar 30.000 firmei constănțene.

DNA a pus sechestru asigurator pe conturile Arhipepiscopiei. Tribunalul Constanța a decis, anul trecut, condamnarea celor doi inculpați la doi ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare și returnarea banilor la Ministerul Fondurilor Europene.

Curtea de Apel a confirmat, acum, soluția. Este definitivă. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului ne-a transmis că va respecta decizia instanței.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: REPORTAJ Europa FM: Peste 100 de școli din Constanța, fără autorizație de securitate la incendiu. Câteva unități nu au nici apă potabilă | AUDIO