Cum s-a schimbat componenţa trupei Direcţia 5 de-a lungul anilor – VIDEO

De-a lungul unei cariere întinse pe 25 de ani, componenţa trupei Direcţia 5, formată în 1991, a suferit multe schimbări. Cei care s-au numit pentru prima dată Direcţia 5 au fost Marian Ionescu, bass, pian, Dragoş Bădoi, voce, Cătălin Onoiu, clape, Florin Ionescu, baterie, Răzvan Mirică, chitară solo, Vlaicu Giurgea, chitară ritm.

În această formulă, trupa lansează în 1992 albumul de debut intitulat „La vulturul de mare cu peştele în ghiare”. Discul conţine nouă piese, printre care „Arabia”, „Anul 2000”, „Voi pluti”. Pentru realizarea acestui material discografic, membrii trupei Direcţia 5 au colaborat cu Laura Stoica, Adrian Ordean şi Vlady Cnejevici.

În anul 1993, vocalistul Dragoş Bădoi este înlocuit de Tony Şeicărescu, restul membrilor rămânând aceeaşi. Direcţia 5 lansează discul „Seducţie”, care conţine şapte foarte bine primite de fani, printre care se numără „Seducţie”, „Scufiţa Roşie”, „Vrăjitoarea”. Deşi aflaţi abia la al doilea album, după debutul cu “La vulturul de mare cu peştele în ghiare”, Direcţia 5 părea o formaţie destul de bine închegată.

Cu toate acestea, în 1994, chitaristul Vlaicu Giurgea părăsește trupa, ca și Toni Șeicărescu, acesta din urmă fiind înlocuit de Gabi ”Guriță” Nicolau de la Krypton. Trupa concertează pe litoral, cu Gabi ”Guriță” Nicolau ca solist vocal, pe perioada verii, în turneul Marlboro Music, și la festivalul ”Cerbul de Aur” în luna septembrie, dar participă și la Festivalul ROCK POP de la Bratislava, Slovacia și la Festivalul „Merce de la Barcelona”. 

În mai 1998, după o pauză discografică de patru ani, Direcția 5 a revenit cu un nou single, „Altul mai bun”, urmat de albumul „Superstar” în 1999. În această perioadă, formaţia era compusă din Marian Ionescu (bass), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitară) și Cristi Enache (voce).

În perioada care a urmat, concertele de Ziua Îndrăgostiților încep să devină o tradiție pentru trupă, iar fiul lui Marian Ionescu, Carmin, începe să cânte la bass în locul tatălui său, care trece la clape. De asemenea, se reîntoarce în trupă Toni Șeicărescu. Toni a lipsit o perioadă din trupă, când a fost solist vocal la Iris, dar apoi a revenit. 

În prezent, componența Direcția 5 este Marian Ionescu (clape), Carmin Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Toni Șeicărescu (backing vocal), Nicu Damalan (chitară) şi Marius Keseri (tobe).