Cum am împlinit visurile copiilor din România – VIDEO

Te-ai întrebat vreodată la ce visează copiii din România? La Europa FM, orice vis frumos este un vis care merită, aşă că ne-am hotărât să le împlinim, alături de Dedeman.

Am trăit împreună dimineţi încărcate de emoţie, dar mai presus de orice, am cunoscut şi împlinit visurile unor copii cu care soartea nu a fost darnică.

L-am cunoscut pe Florinel, băiatul în vârstă de 10 ani, care visează să devină campion de K1. Alături de mama lui, Florinel e decis să lupte pentru a-și îndeplini visul. Iar noi am decis să-i dăm o mână de ajutor.

Preotul Manuel Radu din Urlaţi îşi doreşte ca niciun copil să nu mai cunoască sărăcia. Astfel, a înființat “Centrul de zi Sfântul Stelian”, unde 30 de copii învață, mănâncă și primesc rechizite școlare. Împreună i-am ajutat să-şi îndeplinească visul, acela de a se salva de un destin întunecat.

Simona este o fată de 15 ani, care se luptă cu o boală cruntă. Cu toate astea, nu uită să zâmbească și le dă încredere celorlalți copii, uneori, chiar și doctorilor. Visează să devină medic pediatru și să descopere leacul bolii de care suferă.

Nicoleta, dublă campioană balcanică, dublă medaliată cu bronz la Europene și triplă campionă națională la lupte libere, așteaptă cu nerăbdare ziua în care mama ei va strânge suficienți bani cât să revină definitiv acasă. Până atunci, muncește zi de zi pentru a-și îndeplini visul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

I-am cunoscut pe Emanuel, Iustina și Ioana, copiii minori ai Titianei Stempel. Sunt elevi la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Studiază saxofonul, trompeta si vioara. Profesorii lor spun că sunt foarte talentați și că au toate șansele să devină muzicieni valoroși, cu condiția să nu abandoneze studiile.

Bogdan Tănasă este fondatorul asociației Casa Share. În ultimii patru ani, a costruit 24 de case, cele mai multe pentru familii sărace cu mulți copii.

“Vreau să fac anul viitor un centru de zi. Când ies de la școală să mănânce și să învețe. Am profesori care vor să vină voluntari și să lucreze cu acești copii. Noi avem nevoie de acei 20% din impozitul pe profit al firmelor, care și asa, dacă îl dau la stat, nu știu dacă îi vedem undeva.

Așa, măcar vedeți centrul făcut. Sau ne pot susține cu un sms de 2 euro la 8844 cu mesajul “CASA”. Doi euro nu înseamnă nici un pachet de țigări”, mărturisește Bogdan Tănasă.

Şi nu ne oprim aici. Campania „Urmează-ţi Visul” continuă în 2019.

Hai să împlinim un vis de copil! Scrie-ne la visez@europafm.ro, oricât de mic sau mare ar fi visul lui!

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS