Confidenţialitate

Bogdan Tănasă îşi împlineşte visul – VIDEO

Bogdan Tănasă este fondatorul asociației Casa Share. În ultimii patru ani, a costruit 24 de case, cele mai multe pentru familii sărace cu mulți copii.

Bogdan Tănasă este super-erou pentru sute de copii și părinții lor, cărora le-a construit sau renovat casele. Printre copiii care au început să zâmbească de când în viața lor a apărut Bogdan, se numără și Roxana. Fetița care acum câteva luni își dorea să mânânce piure cu carne.

Roxana a început să primească jucării și dulciuri după ce imaginile cu ea s-au răspândit pe internet. Desigur, păpușile nu pot să înlocuiască liniștea și căldura unui cămin. Dar de asta se ocupă Bogdan, care îi construiește o casă adevărată.

“Sunt Mario, am 10 ani, și visul meu este să merg în picioare”, spune unul dintre copiii ajutați de Bogdan Tănasă. Mario suferă de boala oaselor de sticlă și până acum, a avut 27 de fracturi. Mama lui spune că probleme au început când avea un an.

“Făcea fracturi spontane. Se juca cu copiii, l-a călcat un copil pe laba piciorului, l-a rupt. Și tot așa”, spune mama lui Mario.

De doi ani, Mario nu a mai avut nicio fractură. A fost operat de mai multe ori și face perfuzii care i-au întărit oasele. Tratamentul este gratuit, dar îl poate face doar la București sau la Târgu Mureș.

Cel care îi asigură transportul până în Capitală, 750 de kilometri dus-întors, este Bogdan Tănasă.

Copilul de doar 10 ani îl descrie pe Bogdan drept un super-erou pentru că ajută foarte multă lume.

Unul dintre copiii de la care Bogdan Tănasă spune că a învățat multe este Florin, în vârstă de nouă ani. Mama lui creşte singura nouă copii şi locuiesc în casa ridicată de Bogdan.

“Vreau să mă fac ca domnul Bogdan. Să ajut lumea. Să le aduc de mâncare, să le aduc haine”, mărturisește Florin.

Educația este singura lor șansă ca la un moment dat, să își găsească o slujbă decentă.

“Vreau să fac anul viitor un centru de zi. Când ies de la școală să mănânce și să învețe. Am profesori care vor să vină voluntari și să lucreze cu acești copii. Noi avem nevoie de acei 20% din impozitul pe profit al firmelor, care și asa, dacă îl dau la stat, nu știu dacă îi vedem undeva.

Așa, măcar vedeți centrul făcut. Sau ne pot susține cu un sms de 2 euro la 8844 cu mesajul “CASA”. Doi euro nu înseamnă nici un pachet de țigări”, mărturisește Bogdan Tănasă.

Mai multe detalii despre cum îl puteţi susţine pe Bogdan Tănasă găsiţi pe site-ul casashare.ro.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN