Confidenţialitate

Familia Stempel îşi împlineşte visul – VIDEO

Familia Stempel este greu încercată de viață. Capul familiei a rămas Titiana Stempel, după ce soțul ei a murit pe neașteptate în urmă cu câțiva ani.

Acum, crește singură 3 copii minori, despre care profesorii de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava spun că sunt foarte talentați.

Au rămas orfani de tată în urmă cu doi ani și, cum un necaz nu vine niciodată singur, mama lor suferă de o formă ce cancer. Boala este în remisie, dar dacă lucrurile scapă de sub control, muzica i-ar putea ajuta să se descurce singuri.

Emanuel are 15 ani și este unul dintre cei mai buni safoxoniști ai Colegiul “Ciprian Porumbescu”din Suceava. De când tatăl lui a murit și fratele mai mare a plecat la studii la Iași, a rămas bărbatul familiei Stempel. S-a maturizat mult în ultimii ani.

Emanuel are două surori: Iustina și Ioana. Au 14 ani, sunt gemene, și fac trompetă, respectiv vioară. Ioana cântă de câte ori poate la evenimente caritabile.

“Încercăm în fiecare zi să ne sprijinim unii pe alții. Să nu dăm banii pe toate prostiile, ca să nu zic altfel. Încercăm să fim mai economi şi din puţinul pe care îl avem să le facem pe toate”, spune Iustina.

“Mi-aş dori mai mult să fie copii. Să se bucure mai mult de copilărie. Să vadă totul cu ochii de copil”, spune Titiana Stempel.

Emanuel, Iustina şi Ioana au talentul necesar să devină muzicieni. Mama se străduieşte să îi trimită la concursuri şi să le cumpere instrumentele de care au nevoie.

Învățământul muzical presupune cheltuieli mari. Nu e ușor, dar cumva, familia Stempel le acoperă pe cele mai multe. În afară de talent, instrumente și multe ore de studiu, copiii mai au nevoie și de modele. Emanuel îşi doreşte să-l cunoască pe SmileyIoana pe Alina Eremia, iar Iustina pe Andra.

Visurile lor sunt și visurile Titianei. O mamă care își crește singură copiii și care face tot posibilul să nu le lipsească nimic. Vrea să le netezească drumul în muzică și în viață. Pentru că știe ca la un moment dat, muzica i-ar putea ajuta să treacă peste lipsa ei.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN