Confidenţialitate

Cseke Atilla: Am semnat Ordinul de ministru prin care am alocat a treia tranșă de bani pentru solicitările UAT-urilor | VIDEO

Cseke Atilla, Ministrul Dezvoltării, a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a început deja să trimită către primării sumele necesare pentru compensarea prețului la gazele naturale. De la Bugetul de stat au fost deja alocate 400 de milioane de lei – bani necesari pentru aceste compensări.

„Chiar azi am semnat Ordinul de Ministru prin care am alocat a treia tranșă din ceea ce au solicitat UAT-urile. Până azi am plătit, pe acest program, 89,4 milioane de lei pentru 19 localități, începând de la Timișoara, Oradea, Ploiești, Bacău, Iași”, a spus Cseke Atilla la Europa FM.

„Este vorba despre cei care au sistem centralizat de energie termică, de furnizarea energiei termice și care produc pe bază de gaz”, a mai spus Cseke Atilla.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Capitala se află într-o situație nefirească – Prețul gigacaloriei este cel mai mic din țară

O situație specială și nefirească, spune Ministrul Dezvoltării, este la București, unde prețul gigacaloriei este cel mai mic din țară.

„Aici prețul gigacaloriei este la nivelul cel mai de jos, ceea ce este totuși ilogic la nivelul Capitalei care produce un sfert din PIB-ul României. Și nu e o situație de normalitate să avem acest preț așa de redus. Dacă în alte localități prețul a crescut și-n această criză energetică cu împărțirea poverii și pe UAT și pe partea guvernamentală, dar o parte și pentru beneficiar cetățean, și pe București această împărțire a poverii trebuie să aibă loc la un moment dat. Deci discuția asta demagogică că în București așteptăm compensări în continuare de la factorul guvernamental nu e o discuție sănătoasă”, a spus Cseke Atilla la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Puteți urmări mai jos întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Tudor Mușat și Cseke Atilla

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Bugetul Capitalei: Din 5,7 miliarde de lei, 2 merg la subvenții pentru energia termică și transportul public | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae