Confidenţialitate

Bugetul Capitalei: Din 5,7 miliarde de lei, 2 merg la subvenții pentru energia termică și transportul public | AUDIO

Bugetul Capitalei pus în dezbatere publică: dintr-un total de 5,7 miliarde de lei, aproape 2 miliarde de lei merg anul acest numai pe subveții la energia termică și transportul public. Suma alocată pentru investiții este de doar 670 milioane de lei.

În 2022, Capitala ar urma să aibă un buget de 5,7 miliarde de lei, iar cu tot cu instituțiile subordonate: 8,8 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică, notează Hotnews.

Din bugetul local, cheltuielile curente sunt de 4,9 miliarde lei. Subvențiile pentru căldură și transport public sunt estimate la aproape 2 miliarde lei. Direcția Generală de Asistență Socială primește 429 milioane lei, iar Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale – 394 mil. Pentru Biserici a fost alocată suma de 1 milion lei.

Cheltuielile salariile personalului ajung la 1,9 miliarde lei, cu tot cu insituțiile subordonate subordonate. Proiectul de buget este propus de primarul general – Nicușor Dan – după dezbaterea publică – urmează să fie discutat în Consiliul General.

Sursa foto: Unsplash / Josh Appel

Citește și: Comisia Națională de Strategie și Prognoză: România nu va avea o creștere economică atât de mare pe cât se estimase inițial | AUDIO

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.