Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: „Nu cred că Simona a luat vreodată în cunoștință de cauză vreo substanță drogantă pentru sportivi” | AUDIO

Publicistul Cristian Tudor Popescu, comentator de tenis, se declară convins că Simona Halep nu a luat vreodată – cu bună știință – vreo substanță dopantă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Așa cum o știu eu pe Simona că se comportă, de atâția ani, pe terenul de tenis, ca atitudine sportivă, eu nu cred că Simona a luat vreodată vreo substanță drogantă pentru sportivi în cunoștință de cauză pentru că chiar ea spune în comunicat că ea nu a luat intenționat nimic niciodată. De acest lucru eu sunt convin – nu este genul de sportivă Simona care să folosească așa ceva. Nici nu i-ar fi folosit cine știe ce pentru că problemele Simonei nu au fost vreodată de rezistență fizică. Acest medicament este un medicament cu efecte laterale grave, medicament de-a dreptul periculos”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „Să iei așa ceva, care prezintă astfel de riscuri, să te dopezi cu așa ceva, este o nebunie”

Cristian Tudor Popescu a explicat la Europa FM că substanța numita Roxadustat are efecte adverse grave și nu se mai prescrie decât în caul dializaților.

„Pot fi hipertensiune arterială, pulmonară. De asemenea, tromboză, poate să apară vasculară, formare de cheaguri, edeme periferice. I se pot umfla articulaiile și hipercalemie, inclusiv greață. Deci ca să iei așa ceva, care prezintă astfel de riscuri, să te dopezi cu așa ceva, este o nebunie”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „La extrem de puțini spun nu, acest jucător, această jucătoare nu ia nicio substanță interzisă, nu vrea să-și facă performanța în felul acesta – Simona se numără printre aceste sportive”

„Acest medicament are șanse să-ți facă mai mult rău, poate să ți se facă rău în timpul meciului. Este o substanță pe care nu ar fi avut niciun sens să o ia Simona. Problemele ei au fost întotdeauna cu spatele, cu mușchii, cu genunchiul, nu a avut problemă de reizstență generală. Dacă mă întreabă cineva <<Cutărescu crezi că se droghează?>> și la unii spun că nu mă propnunț, la alții spun, la foarte puțini, la extrem de puțini spun nu, acest jucător, această jucătoare nu ia nicio substanță interzisă, nu vrea să-și facă performanța în felul acesta – Simona se numără printre aceste sportive”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Halep, suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open 2022. Reacția tenismenei | FOTO