Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: „Cioloș are niște dificultăți infernale în a obține majoritatea”

Luni, 11 octombrie 2021, Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru de către președintele României, Klaus Iohannis.

Prima reacție a lui Dacian Cioloș de la desemnare a fost următorul mesaj: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”.

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Europa FM despre propunerea lui Klaus Iohannis, dar și despre dificultățile lui Dacian Cioloș în a obține majoritatea.

„Propunerea președintelui Iohannis are perfectă acoperire. Care a fost ordinea partidelor în urma alegerilor din toamna trecută? Pe primul loc a fost PSD, pe locul doi a fost PNL, iar pe locul trei a fost USR, urmate de AUR pe locul patru și UDMR pe locul cinci”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

„PSD nu a venit cu nicio propunere de premier. Nici PNL nu a venit cu nicio propunere. Deci, cel mai mare partid, în ordinea voturilor, care a venit cu o propunere de premier a rămas USR. USR a votat moțiunea de cenzură, deci face parte dintr-o posibilă majoritate care a dat jos guvernul Cîțu. Îndeplinește aceste două condiții pe care, în urma consultărilor de la Cotroceni, nu le îndeplinește niciun alt partid”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„PNL-ul este pus într-o situație jalnică. După ce s-au bătut cu pumnii în piept că-l mențin pe Cîțu premier, nu numai că acum nu mai este Cîțu candidatul, nu numai că nu este un candidat PNL, ci este un candiat de la cei care au rupt coaliția și l-au dat jos pe premierul liberal Cîțu.

Cum va negocia Dacian Cioloș cu PSD? Cumva, discursul lui de până acum interzice să accepte un premier USR PLUS”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Dacian Cioloș este o opțiune de luat în discuție. A mai fost și are datele pentru această funcție”

„Despre AUR nu avem ce să discutăm. În ciuda faptului că au semnat o moțiune de cenzură împreună, Dacian Cioloș nu va negocia, cred, cu AUR și nici AUR nu poate vota așa ceva pentru că ar începe să piardă din capitalul de imagine câștigat.

Să zicem că ar obține o majoritate, deși este foarte greu. Are niște dificultăți infernale domnul Cioloș în a obține majoritatea.

Vă dați seama cum va arăta guvernul acesta cu Dacian Cioloș care va avea în guvern, în subordine, miniștri majoritari de la PNL și pe Florin Cîțu, președintele PNL.

Însă, Dacian Cioloș, lăsând la o parte toată analiza de până acum, este o opțiune de luat în discuție, categoric. A mai fost și are datele pentru această funcție”, a conchis Cristian Tudor Popescu.