Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: „Acum se vede ca la o tomografie. Această pandemie arată România cu comorbidități” | AUDIO

Carantina este cea mai bună măsură pentru a stăpâni răspândirea valului 4 al pandemiei care face ravagii în țara noastră, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. Acesta spune că guvernul demis nu are curaj să ia măsuri drastice și extrem de necesare, iar apelul la vaccinare al președintelui este acum, tardiv.

„Domnul Iohannis nu apărut în această seară să ne spună, așa cum aștepta o țară întreagă, ce măsuri s-au luat deja, au început să fie aplicate. Întâlnirea cu factorii de răspundere trebuia să aibă loc deja. Știți că este o vorbă românească, mi-ai mâncat zilele. Domnul Iohannis mănâncă zile. Pentru el, o zi până mâine, în care mai mor spre 600 de oameni, nu contează. Măsura evidentă care trebuie luată acum este carantinarea totală, așa cum s-a făcut în 2020 când erau 200-300 de cazuri pe zi”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu mai spune că situația în care a ajuns acum România arată dezinteresul pe care clasa politică l-a arătat electoratului vreme de zeci de ani.

„Tuturor puțin le-a păsat de prostime. Acum se vede ca la o tomografie. Această pandemie arată România cu comorbidități. Și una dintre cele mai grave este acest miserupism al politicienilor față de cetățeni. Ei acum nu fac decât să calculeze cum să rămână la putere, cum să mai câștige niște voturi, iar ceilalți, cei din opoziție, cum să-și asigure victoria în anticipate sau în următoarele alegeri. Să nu credeți că intersează pe cineva că a mai murit un om”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Răzvan Cherecheș: „Din nefericire, suntem în punctul în care mai există o singură soluție: un lockdown total”.