Confidenţialitate

Cătălin Tolontan, despre eșecul campaniei de vaccinare: „Este foarte important să știm cine a greșit pentru că acele persoane nu mai au ce căuta la masa deciziilor”

„Unde-i va găsi președintele pe responsabili, cei competenți, în funcții și mandatați de cetățeni să rezolve situația. Nu știu unde vor fi adulții din încăpere. Aceeași oameni au declarat în vară că am învins spandemia. Și mâine va fi ședința în care vom afla că am fost învinși de pandemie. Și așa cum bine spunea profesorul Cherecheș mai devreme, noi nu am încheiat nimic.

Pe orice cale am lua-o în acest moment, ne va fi greu înainte să ne mai fie, eventual cândva… poate la primăvară, mai bine. Lockdown-ul este o măsură care-și produce efectele într-o lună, o lună și jumătate. Vaccinarea probabil trei luni de acum înainte, oricum sunt singurele căi. Este evident că nu ai altă variantă în momentul acesta.

Eu nu l-am auzit pe președinte până acum și nu l-am auzit nici în această seară: ne puteți spune, domnule președinte, cu limbajul dumneavoastră, cu vorbele dumneavoastră, și nu numai președintele, și premierul, și cei de la INSP, dar și cei de la campania de vaccinare, ne puteți spune ce ați greșit? Nu este lipsit de importantă. Este foarte important pentru că cei care au greșit și ne-au adus aici nu mai au ce căuta la masa deciziilor. Nu ai cum să spui, la trei luni după ce ai declarat că ai învins, că am fost învinși de pandemie și să pretinzi un loc la masa deciziilor. Nu, pentru nimeni nu te va mai crede în stare și nu ești să rezolvi situația, să ai o privire corectă asupra situației, oricâte bune intenții ai avea”, a explicat Cătălin Tolontan la Europa FM.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cristian Tudor Popescu, la Europa FM, despre declarația lui Klaus Iohannis: „Întâlnirea cu factorii de raspundere trebuia să aibă loc deja”.