Confidenţialitate

Prof. Răzvan Cherecheș, despre când s-ar vedea efectele unui lockdown complet

„Avem nevoie de o lună jumătate-două pentru a vedea efectele, pentru a scădea numărul de morți. Secțiile ATI nu numai că sunt pline, dar vor rămâne pline până la primăvară”, a explicat Răzvan Cherecheș la Europa FM.

Răzvan Cherecheș: „Nu vom ajunge până în primăvară la 60% rată de vaccinare”

„Vaccinarea este o strategie pe termen lung. Dacă de mâine, oamenii încep să vadă că este nevoie să crească rata de vaccinare, efectele nu se văd până în primăvară. Cum avem noi 30% și un pic, este foarte puțin. Până nu ajungem la un 60% nu putem vedea efectele vaccinării.

Noi nu vom ajunge până în primăvară până la 60% pentru că avem probleme de comunicare, iar încrederea oamenilor în autorități a fost erodată. Avem jucători în mediul social care ar fi putut să joace un rol important, cum ar fi Biserica, dar acești jucători au sabotat campania de vaccinare”, a spus Răzvan Cherecheș la Europa FM.

„Nu avem instituții în România care să fie suficient de credibile și care să transmită mesaje. Am avut în România medici care a transmis mesaje anti-vacciniște, politicieni care au transmis mesaje anti-vacciniște și au distribuit știri false, dar nu au fost penalizați”, a adăugat Răzvan Cherecheș.