Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 din București,  Cristian Popescu Piedone,  a fost trimis în judecată în dosarul Colectiv.

El e acuzat de 2 infracțiuni de abuz în serviciu – în condițiile în care avizele necesare funcționării clubului au fost emise în mandatul său.

Alături de Piedone, au mai fost trimise în judecată o șefă a Serviciului Autorizări Comerciale din cadrul Primăriei, dar și 2 angajate ale aceluiași Serviciu.  Toate sunt acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii notează în rechizitoriu că fostul primar al Sectorului 4 a eliberat autorizația de funcționare pentru clubul Colectiv cu încălcarea prevederilor referitoare la securitate la incendiu.

În plus, angajații Primăriei nu au mers în control după emiterea acestor autorizații.

Acuzația care i se aduce lui Cristian Popescu Piedone: abuz în serviciu.

La rândul lor, șefa Serviciului autorizări comerciale – Aurelia Iofciu – și cele 2 angajate ale sale sunt acuzate de complicitate la abuz în serviciu – întrucât l-au sprijinit pe Piedone în demersul presupus ilegal.

Procurorii amintesc că, după tragedia din Colectiv, 90 de persoane s-au constituit parte civilă în proces și cer despăgubiri: dintre acestea 27 sunt supraviețuitori ai incendiului, iar restul (63) rude ale celor decedați.

Sumele pe care le cer variază între 30.000 de euro și 2.000.000 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale lui Cristian Popescu Piedone și ale fostelor sale angajate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.