Confidenţialitate

Cozi la Serviciul Pașapoarte din Capitală: Am ajuns aici la 11 seara și am păzit toate porțile

Cozile imense de la serviciile Pașapoarte din toată țara au determinat-o pe ministrul de Interne, Carmen Dan, să convoace o sedintă cu șeful Direcției Generale de Pașapoarte, cu reprezentanții din teritoriu, dar și cu prefectul Capitalei.

În București, deși a fost anunțat program normal de lucru în zilele trecute, când bugetarii au avut liber, Serviciul Pașapoarte nu a eliberat niciun document, doar au fost preluate cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie.

În plus, Direcția Pașapoarte și-a deschis porțile cu o jumătate de oră mai târziu fată de programul anunțat.

Miercuri, la sediul din Pipera, zeci de oameni asteaptă să obtină pașapoartele. Mulți ei au venit la rând de marti seara, iar alții stau pe jos, pe ciment, scaunele din clădire fiind foarte puține. Este cald, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării.

„E aglomerație mare, zăpăceală, chin, stat în picioare”, spune o doamnă care e venit de dimineață să depune actele pentru pașaport, la sediul din Pipera, iar în jurul orei 12, la prânz încă nu apucase să ajungă în fața angajaților de la pașapoarte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe holurile înguste ale Serviciului din Pipera, mulți dintre cei care așteaptă nu au mai putut sta în picioare și s-au așezat pe jos. Scaunele sunt prea puține. Este cald, oamenii urmăresc ecranele care anunță următoarele bonuri de ordine, iar printre vocile celor care așteaptă la cozi se aude, din când în când, câte un plânset de copil care și-a pierdut răbdarea.

O doamnă spune că a ajuns la sediul din Pipera încă de marți seară. Are dublă cetățenie, română și moldoveanească și a venit din Republica Moldova pentru a-și reînnoi pașaportul.

Afirmă că a dormit în mașină, a păzit, practic sediul până s-au deschis porțile, dimineață.

„Am ajuns la 11 seara și am stat aici și am păzit toate porțile. În mașină am stat, știm drumul până la benzinărie, în loc de pază am stat până ce s-a deschis la dimineata”, spune femeia.