Confidenţialitate

Costume de baie, mărgele și pantofi cu toc, printre ajutoarele pentru refugiați. „Nu au cum să le folosească”, transmit voluntarii

O româncă ce se ocupă de colectarea ajutoarelor pentru refugiații veniți din Ucraina le le transmite celor care trimit îmbrăcăminte să nu mai pună în colete „costume de baie, mărgele și pantofi cu toc” pentru că nu le sunt de folos celor care fug din calea războiului.

Mihaela Dan, coordonatorul centrului de primire a refugiaților din punctul vamal Isaccea, a postat pe Facebook un mesaj prin care le cere românilor care trimit pachete pentru ajutorarea refugiaților veniți din ucraina să nu mai trimită bunuri pe care cei nevoiași nu au cum să le folosească.

„Români, din orice colț al acestei țări,
OPRIȚI-VĂ!
NU MAI TRIMITEȚI LA ISACCEA DONAȚII DECÂT DACĂ AȚI VORBIT CU MINE ȘI V-AM CERUT.
Nu-mi mai trimiteți transporturi de noapte. Suntem EPUIZAȚI. Au trecut doar 4 zile.
Nu mai am energie să am “TON”. Dar, la fel gândesc, habar n- avem să donăm. Dacă VOI credeți că piesele unui costum de baie, mărgelele, pantofii cu toc și rahaturi cu paiete sunt necesare unui refugiat…să mă ierte Dumnezeu, sunt eu nebună că nu înțeleg. Și-mi asum nebunia”, scrie Mihaela Dan într-unul dintre grupurile de ajutor pentru refugiați.

Coordonatorul centrului de primire a refugiaților din punctul vamal Isaccea mai transmite și că voluntarii sunt oricum foarte puțini și epuizați după o săptămână foarte solicitantă, astfel că selectarea materialelor primite ar trebui realizată cât mai eficient eficient cu putință.

Foto: Ghiulfer Predescu

Citește și: Invazia Rusiei în Ucraina, ziua a 9-a: Armata rusă deține controlul centralei nucleare de la Zaporojie

Citește și: Lista companiilor care au ieșit de pe piața din Rusia. Apple, Airbnb, BMW, H&M și Cola-Cola, printre acestea